Iškylos gamtoje: kaip neapsinuodyti maistu

Kauno visuomenės sveikatos centras informuoja kaip išvengti apsinuodyjimo maistu šiltuoju vasaros periodu.

· Ruošiantis į kelionę ar į gamtą, įsidėti ilgai negendančių maisto produktų.

· Užkandžiams gamtoje pasiimti – šalto rūkymo mėsos gaminių, traškučių, sausainių be kreminio įdaro, kondensuoto arba labai aukšta temperatūra apdoroto pieno, vaisių, daržovių.

· Vykstant į gamtą kelioms dienoms labai svarbu įvertinti kiek ir kokių maisto produktų pasiimti, ypač jei ten nebus šaldytuvo, geriamo vandens.

· Maistą termoizoliacinėse talpose laikyti ne ilgiau kaip vieną dieną.

· Neplauti vaisių ir daržovių ežero ar upės vandenyje.

· Maistui ir indų plovimui vartoti tik švarų geriamą vandenį.

· Maudantis jūroje, ežere ar upėje, stengtis, kad vandens nepatektų į burną.

· Prieš valgį nusiplauti rankas su muilu.

· Kelionės ar išvykos metu turėti drėgnų servetėlių rankoms.

· Saugoti maistą nuo musių ir graužikų.

· Vengti užkandžiauti paplūdimiuose prekiaujamais pyragėliais su mėsa ar dešrelėmis.

One thought on “Iškylos gamtoje: kaip neapsinuodyti maistu”

Comments are closed.