Kauno visuomenės sveikatos centras informuoja kaip išvengti apsinuodyjimo maistu šiltuoju vasaros periodu.
· Ruošiantis į kelionę ar į gamtą, įsidėti ilgai negendančių maisto produktų.
· Užkandžiams gamtoje pasiimti – šalto rūkymo mėsos gaminių, traškučių, sausainių be kreminio įdaro, kondensuoto arba labai aukšta temperatūra apdoroto pieno, vaisių, daržovių.
· Vykstant į gamtą kelioms dienoms labai svarbu įvertinti kiek ir kokių maisto produktų pasiimti, ypač jei ten nebus šaldytuvo, geriamo vandens.
· Maistą termoizoliacinėse talpose laikyti ne ilgiau kaip vieną dieną.
· Neplauti vaisių ir daržovių ežero ar upės vandenyje.
· Maistui ir indų plovimui vartoti tik švarų geriamą vandenį.
· Maudantis jūroje, ežere ar upėje, stengtis, kad vandens nepatektų į burną.
· Prieš valgį nusiplauti rankas su muilu.
· Kelionės ar išvykos metu turėti drėgnų servetėlių rankoms.
· Saugoti maistą nuo musių ir graužikų.
· Vengti užkandžiauti paplūdimiuose prekiaujamais pyragėliais su mėsa ar dešrelėmis.
Labai geras straipsnis 😉